رؤسای جمهوری پاناما و مکزیک به تهدیدات مجدد ترامپ پاسخ دادند رایزنی سفرای ایران در بیروت، کابل و ژنو با وزیر امور خارجه ترامپ: دموکرات‌ها دوباره می‌خواستند تقلب کنند، اما اختلاف آرا بسیار زیاد بود ذوق زدگی ایلان ماسک از این سخن ترامپ که «فضانوردان آمریکایی را به مریخ خواهیم فرستاد» + فیلم خنده‌های هیلاری کلینتون در واکنش به سخنان ترامپ درمورد تغییر نام خلیج مکزیک به خلیج آمریکا + فیلم امیر قطر و نخست وزیر انگلیس آخرین تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی را بررسی کردند تاکید عراقچی بر آمادگی ایران برای کمک به برقراری صلح و ثبات در قفقاز جنوبی دیدار سرلشکر باقری با رئیس جمهور پاکستان + جزییات  بایدن اعضای خانواده خود را عفو کرد ترامپ: بسیاری به دولت بی‌اعتماد هستند؛ عصر طلایی آمریکا آغاز شده است دونالد ترامپ به‌عنوان چهل و هفتمین رئیس جمهوری آمریکا سوگند یاد کرد لباس عجیب سناتور آمریکایی در مراسم تحلیف ترامپ + ویدئو وزیر خارجه روسیه: با وجود توافق اسرائیل و حماس، نمی‌توان گفت ثبات در خاورمیانه حاصل شده است «اوباما» بدون همسرش به مراسم تحلیف آمد / ورود کابینه «ترامپ» + فیلم بیانیه حزب‌الله درباره آتش‌بس غزه/ تاکید بر گزینه مقاومت

توضیحات سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا درباره روند مذاکرات احیای برجام

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در یک کنفرانس خبری به سوال هایی درباره تحولات اخیر برنامه هسته ای ایران و روند مذاکرات احیای توافق هسته ای در وین پاسخ داد.
تاریخ انتشار: ۱۲:۴۸ - ۱۶ تير ۱۴۰۰ - 2021 July 07
کد خبر: ۹۴۴۸۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ ند پرایس سخنگوی وزارت امور خارجه این کشور روز گذشته در کنفرانس خبری اش در پاسخ به این سوال که چه نظری درباره گزارش های حاکی از قصد ایران برای به کارگیری اورانیوم با غنای ۲۰ درصد دارد، گفت: تا جایی که می دانم، این گزارش تا زمان انتشار آن توسط شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی محرمانه باقی می ماند، اما در گزارش های رسانه‌ها توصیفاتی از این سند آمده است. نگران کننده است که ایران انتخاب می کند عدم اجرای تعهدات برجامی اش را گسترش دهد، به ویژه با آزمایش هایی که در تحقیقات تسلیحات هسته ای حائز اهمیت هستند. این یک گام رو به عقب تاسف بار برای ایران است، مخصوصا این که ما به سهم خود قصد جدی و آمادگی مان را برای بازگشت به برجام[توافق هسته ای] و رسیدن به راهکارهایی مفیدتر و ماندگارتر برای کنار آمدن با مسائل هسته ای نشان داده ایم.

 

پرایس افزود: ما به وضوح گفته ایم که این اقدامات تحریک آمیز هیچ اهرم فشاری برای ایران در مذاکرات[احیای توافق هسته ای در وین] فراهم نخواهد کرد. در عوض، آن ها فقط نگرانی ما را راجع به فعالیت های ایران افزایش خواهند داد و ما همچنان از ایران می خواهیم که این سیاست قبول مخاطره را متوقف کرده و آماده برای مذاکرت به وین بازگردد، در وضعی که آماده پایان دادن به کاری باشد که در آوریل آغاز کردیم و تا کنون شش دور ادامه داشته است.

 

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در پاسخ به این که آیا با توجه به تحولات اخیر در امور ایران و منطقه، آمریکا تصمیم دارد رویکردش را تغییر دهد یا نه، با مطرح کردن ادعاهایی علیه ایران توضیح داد: مذاکرات در وین شش دور را کامل کرده اند و فقط و فقط راجع به یک موضوع هستند و آن بازگشت به پایبندی دوجانبه به برجام است. برای ما، پیامد مهمش برقراری دوباره سخت ترین راستی آزمایی و بازرسی ای است که تاکنون درباره اش مذاکره شده. شما درست می گویید، نگرانی های دیگری هم وجود دارند، نگرانی هایی عمیق، نگرانی ما درباره رفتار ایران در منطقه اما ما می‌دانیم مادامی که ایران از تعهدات برجامی اش فاصله گرفته باشد، تا زمانی که ایران در موقعیتی باشد که باعث این تحریک ها شود، از جمله این تحریک های هسته ای، تمام چالش های دیگری که به خاطر ایران با آن ها مواجهیم، از جمله حمایتش از گروه های تروریستی، کنترل کردن تمامشان سخت تر خواهد شد.

 

او ادامه داد: بنابراین، در حال حاضر در وین بر این متمرکزیم که ببینیم آیا می توانیم بر پایبندی دوجانبه اثری بگذاریم یا نه. دریچه دیپلماسی باز است. خود وزیر امور خارجه[آمریکا] گفته است که این روند همیشه ادامه نخواهد داشت اما در حال حاضر برای اطمینان یافتن از این که ایران هیچ گاه نمی تواند به یک سلاح هسته ای دست بیابد، مسیر دیپلماتیک را بهترین و موثرترین راه می‌دانیم. این کاری است که برجام انجام داد. کاری است که اگر ما بتوانیم به پایبندی دوجانبه بازگردیم، برجام باز هم می تواند انجام دهد.


پرایس در ادامه در پاسخ به درخواستی برای ارائه توضیحات بیشتر درباره این که روند مذاکرات وین به طور نامحدود ادامه نخواهد داشت و این که چه عواملی از نظر آمریکا این مذاکرات را متوقف خواهد کرد، با تکرار ادعاهایی راجع به برنامه هسته ای ایران تکرار کرد: وقتی برجام کاملا اجرا می شد، زمان گشایش را طولانی تر کرده بود، که مدت زمان لازم برای ایران است تا مواد شکافت پذیر کافی برای تولید یک سلاح هسته ای را به دست بیاورد، البته اگر بخواهد این کار را کند و اگر روند کاربری تسلیحاتی را با موفقیت طی کند. در حال حاضر، با فاصله گرفتن ایران از برجام، از طریق اقداماتی مانند نصب سانتریفیوژهای پیشرفته تر و انجام دادن کارهای تحریک آمیز دیگر از جمله غنی سازی در سطحی بالاتر، می دانیم که این مدت زمان گشایش کاهش یافته است. طبق گزارش ها، این بازه زمانی از یک سال در زمان برجام به چیزی شاید کمتر از چند ماه کاهش یافته است و به نقطه ای خواهد رسید که تحریکات ایران، اقدامات هسته ای ایران، زمان گشایش و نگرانی های ما درباره شان به طور بالقوه باعث خواهند شد که ما تجدید نظر کنیم.

 

پرایس در بخش دیگری از اظهاراتش گفت: ما برای مذاکرات ضرب‌الاجل تعیین نمی کنیم. اما همان طور که از وزیر امور خارجه شنیده اید و خودتان اشاره می کنید، با گذشت زمان، توسعه های هسته ای ایران به دیدگاه ما نسبت به بازگشت به برجام جهت خواهد داد. به خاطر این که یکی از مزایای اصلی برجام طولانی تر کردن آن زمان گشایش بود. اگر این مزایا دیگر در کار نباشند، باید درباره موقعیتمان در این روند ارزیابی دوباره ای انجام دهیم./ایسنا


ارسال نظر
آخرین اخبار